Skapa en ny kurs

OBS! Det första du ska göra är att se till att kursen är stängd, annars kan alla som är registrerade på siten se kursen. Det gör du under kursinställningar.

 

När du är inloggad och klickat dig in till admin från toppmenyn kommer du direkt till en sida som visar dina kurser. För att skapa en ny kurs klickar du på knappen som ser ut som en cirkel med ett plus i som du hittar uppe i högra hörnet.

 1. Ange den titel du vill att din kurs ska ha, börja gärna med ditt företagsnamn och sen något som beskriver kursen bra.
 2. Skriv en beskrivning av din kurs
 3. Ange en utvald bild till din kurs

 4. Spara kursen genom att publicera kursen. Du kan även välja att förhandsgranska det du gjort eller spara kursen som ett utkast. Att publicera kursen gör inte att den automatiskt går att köpas utan fungerar mer som ett fönster utåt så du själv kan se hur kursen byggs upp.

Inställningar för kurser

Under fliken inställningar hittar ni de inställningar ni kan göra för kursen.

Nedan listas de inställningar ni kan välja på. Vissa funktioner används inte på sidan och tas heller inte upp här.

Visnings- och innehållsinställningar

 • Kursmaterial
  Fyll i eventuell kursmaterial som böcker osv. Det här är helt frivilligt och kan lika gärna skrivas i beskrivningen om man vill.
 • Kurscertifiering
  Vill du att studenterna ska få en certifiering efter kursen kan ni kontakta [email protected] så en passande certifiering läggs till i listan
 • Kursinnehåll
  Välj hur du vill att kursens upplägg på beskrivningssidan ska visas.
 • Egen sidindelning
  Om du inte vill att standard ska gälla kan du ange hur många lektioner som ska  visas per sida
 • Egenvald lektionsordning
  Om du inte vill att standard ska gälla kan du ange vilken sorteringsordning du vill ha på lektioner och lektionsdelar.

Kurstillgångsinställningar

 • Tillgångsläge – OBS! Viktigt
  Den här statusen ska vara satt till stängd annars kan alla som är registrerade på siten komma åt den. Ingen länk behöver anges i rutan.
 • Kursförkrav
  Här kan du ange om man måste gått en eller flera andra kurser innan man kan anmäla sig till denna kurs. Ange vilken/vilka kurser som är aktuella som krav samt om studenten måste gått alla kurser eller någon av dem.
 • Kurspoäng
  Vill du använda dig av kurspoäng kryssar du i rutan här. Ange sen hur många poäng kursen ger och om man behöver samlat på sig tidigare poäng för att få gå kursen.
 • Kurstillgångsupphörande
  Ska studenternas tillgång till kursen försvinna efter en viss tid kryssar du i denna ruta. Ange sen efter hur många dagar tillgången upphör. Ska studenterna ha tillgång till kursen i 6 månader anger du 183 dagar.

Kursnavigationsinställningar

 • Kursframsteg
  Ange om studenten kan ta kursen i vilken ordning som helst eller om man måste gå i den ordning som kursen är skapad i. Lektioner man redan markerat som klar kan man sen gå tillbaka till och läsa.

Kurs Users

 • Här visas vilka studenter som har tillgång till kursen

Gå live med kursen

När du är klar med din kurs kan du gå till den här sidan.