Hundreda – RallyFOT flyt och helheten inne på banan

Status
Ej registrerad
Pris
Stängd
Kom igång
Din kurs är för närvarande stängd
Emma Hammar

Emma Hammar

Det är jag som är Emma Hammar och driver Hundreda sedan januari 2009. Jag tränar och tävlar aktivt själv inom lydnad, rallylydnad, nose work och drag.

Hundreda – RallyFOT flyt och helheten inne på banan

 

VÄLKOMMEN till kursen RallyFOT del 2 flyt och helhet på banan!

Fotgåendet är limmet som håller ihop rallylydnaden inne på banan. Man behöver lägga ner mycket tid och träning för att få till ett bra fotgående på både höger och vänster sida.

För att få en fin helhet och flyt inne på banan behöver hunden ha bra fokus och fotgående. Ett bra flyt på banan ser snyggt ut men det ger så mycket mer än så. Känslan du och hunden kommer ha är oslagbar!

Är hunden fokuserad och går bra mellan alla skyltarna så kommer ni med lätthet att visa upp era fina moment ni lagt mycket tid på att lära in. Med andra ord blir det färre avdrag som nosen i backen (nos), stärkt koppel (sk), bristande samarbete (bris), hunden ur position (pos), förarfel (ff), fel övning (fel öv) osv. Många av alla dessa avdrag kommer för att hunden och föraren inte har ett samarbete i fotgåendet. Man har med andra ord inte rätt förutsättningar för att momenten ska utföras på topp vid skyltarna. Därför är fokus och fotgåendet limmet som ger den helhet ni har drömt om inne på banan.

Övningarna i kursen bygger vidare på grundträningen från kursen RallyFOT del 1 – en stark position. Här får ni jobba vidare på helheten och uthålligheten i fotgåendet samt hur man får till ett bra flyt inne på banan.

Kör hårt med träningen och kom ihåg att ha riktigt roligt tillsammans med din hund. Har ni kul när ni går fot så kommer känslan växa i takt med era tekniska färdigheter och ni blir ett ännu bättre rallyekipage!

Scroll to Top