30% rabatt på alla kurser fre-sön. Rabatten dras automatiskt i kassan.

Hur du får ut mesta möjliga av din onlinekurs

Hur du får ut mesta möjliga av din onlinekurs

Att gå en onlinekurs kan vara bekvämt för många men hur ska man se till att kursen verkligen blir så givande som den kan bli?

Nedan följer några tips och tricks hur du kan maximerar ditt lärande.

Behandla en online-kurs som en “riktig” kurs

För att onlinekurser inte bara ska vara något man köper och sen inte genomför är det bra om man behandlar den som en “riktig” kurs. Planera in i din kalender när du ska göra lektionerna och även träningstid däremellan så binder du upp dig själv och hjälper disciplinen på traven.

Ta en lektion i taget

När man får tillgång till hela kursen direkt blir det ofta så att man går igenom allt innehåll på en gång vilket lätt blir övermäktigt. Hjärnan orkar bara ta in en viss mängd information och utbildaren som gjort kursen har säkert en plan för i vilka steg de olika lektionerna kommer. Läs igenom en i taget noggrant och gör de övningar som finns med och gå vidare i kursen när du känner att du är mogen för nästa del.

Repetera innehållet

Eftersom du har tillgång till kursen en längre tid kan du passa på att repetera innehållet flera gånger. Utan repetition så minns vi efter några dagar bara ungefär 20% av det vi lärt oss från början. Men med repetition fräschas minnet upp. En repetition leder inte bara till att vi omedelbart efter återinlärningen minns mer, utan att glömskekurvan inte sluttar lika brant nedåt. Ett par dagar efter andra inlärningen kommer man ihåg ungefär 40% av informationen, jämfört med 20% om man bara gått igenom innehållet en gång

För anteckningar

Precis som på en riktig kurs är det bra om du skriver ner anteckningar om kursen med dina egna ord. Det hjälper också minnet att lättare komma ihåg det du lär dig.

Hur lär du bäst?

När du har bestämt var du ska lära dig, tänk på när och hur du lär dig bäst. Om du är en morgonmänniska, ta dig tid att studera direkt på morgonen. Mer av en nattuggla? Ta en timme eller två efter middagen för att gå igenom kursen.

Belöning

I en onlinekurs har du ingen som belönar dig när du gör framsteg. Sätt egna mål och belöna dig själv på ett enkelt sätt när du har klarat målet.

Sammanfattning

Hur mycket du kommer få ut av din onlinekurs beror i hög grad på hur engagerad du varit. Onlinekurser kräver självdisciplin, motivation och viljestyrka för att få ut så mycket som möjligt av din onlinekurs. men det kan också ge dig möjligheter att lära dig av någon som befinner sig på en annan plats eller att gå kurser i din egen takt. Lycka till med ditt lärande!

Innehåll

Kategorier

Fler inlägg

Tips för dig som vill skapa en onlinekurs

Här följer 8 tips för dig som vill skapa en webbkurs. Vem är kursen för? Innan du börjar producera din…

Välj rätt videoplattform

Hur ska man bäst tänka när det kommer till att publicera videoklipp i sin onlinekurs? För att kunna välja rätt…

Hur du får ut mesta möjliga av din onlinekurs

Att gå en onlinekurs kan vara bekvämt för många men hur ska man se till att kursen verkligen blir så…
Rulla till toppen